ÇIĞIR


Results for "ÇIĞIR"

Turkish - Turkish dictionary

ÇIĞIR

(Turkish - Turkish dictionary) :
is. 1. Çığ izi. 2. mec. Başkalarının da uyabileceği yeni yol tarz.
Turkish - Turkish dictionary

ÇIĞIRTKAN

(Turkish - Turkish dictionary) :
is. 1. Çagırıcı kuş. 2. Müşteri çekmek için bağıran kimse. 3. mec. Çıkar için başkasın) öven kimse. @ÇIĞLIK is. Acı acı bağırma, feryat, figan: Bahçede bir çığlık duyuldu.
Ottoman - Turkish Dictionary

ÇIĞIR

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
t. Yeni açılan patika yolu. * Ayak izi ile karlı yerde açılan yol. * Başkalarının da uyabileceği yeni bir tarz ve yol. * Çığın açtığı iz, yol.(... Hayat-ı içtimaiye-i beşeriyede bir çığır açan, eğer kâinattaki kanun-u fıtrata muvafık hareket etmezse hayırlı işlerde ve terakkide muvaffak olamaz. Bütün hareketi şer ve tahrib hesabına geçer...L.)
Dream Dictionary of Phrase

ÇIĞIRTKAN

(Dream Dictionary of Phrase) :
Yaygaracı birini görmek fesat ehli bir kimseye delalet eder.
Recipes Glossary

ZEYTİNYAĞLILAR-PATLICAN ÇIĞIRTMASI

(Recipes Glossary) :
(Bergama'nın özel yemeklerinden)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 adet ince uzun 1. İnce uzun (Kemer patlıcanından dahaçekirdeksiz ince ve uzun, Bergama taraflarında bupatlıcan cins patlıcanlar özel yetiştiriliyor)1 çay bardağı patlıcanlardan üç tanesinin yanzeytinyağı taraflarından birer parmak kalınlıkta3 orta büyüklükte şeritler halinde kabukları alınır. Başdomates kısmı kesilir. Baştan uca kadar bıçak1 küçük demet ucu ile çevire çevire bir santimmaydanoz derinlikte helezon iz yapılır.Yeterince tuz, 2. Tavaya yerleştirilir. Üzerine birkarabiber. çay bardağı zeytinyağı dökülür. Tavaateş üzerine konur, üzeri örtülür.Pişmeye bırakılır. Bir müddet sonrapatlıcanlar alt üst edilir. Üzerine tuzserpilir, diğer tarafında pişirilir.3. Kapağı açılır, kabuğu soyulmuş üçdomates patlıcanların üzerine doğranır,yayılır. Tekrar kapağı kapatılır,domatesler erime haline gelinceye kadarateşte tutulur. Ateşten indirildiktensonra üzerine kıyılmış maydanozserpilir.