ÇİKOLATA


Results for "ÇİKOLATA"

Turkish - Turkish dictionary

ÇİKOLATA

(Turkish - Turkish dictionary) :
is. Kakao, süt ve şekerden yapılan tatlı yiyecek.
Dream Dictionary of Phrase

ÇİKOLATA

(Dream Dictionary of Phrase) :
Ferah ve sevince; alın teriyle kazanılan mala, Çikolata yemek mala delalet eder.
Recipes Glossary

DONDURMA-ÇİKOLATALI DONDURMA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak süt 1. Bir kapta üç yumurtanın sarısı,1 çay bardağı şeker bir çay bardağı şeker, (Sıcak su50 gram çikolata üzerinden ayrı bir kaba konup3 adet yumurtanın evvelce rendelenmiş, eritilmiş)sarısı, çikolata, telle veya karıştırıcı1 kaşık nişasta makine ile iyice dövülür.Çikolatalı dondurma 2. İki bardak kaynar süt, biriki kaşık toz kakao numaradaki malzemeler içerisineile de yapılır. şöyle yavaş yavaş katılır, telleki; birinci işlem karıştırılıp dövülür.yapılırken kakao hem 3. Ateşe konur, kaynama derecesinede rendelenip gelinceye kadar karıştırılarakeritilmiş çikolata pişirilir (fazla bekletilmez, çünkükonarak yapılır, o ateşte bu malzemelerle duran sützaman bir kaşık kakao kesilebilir) hemen ateşten alınıp,ve otuz gram kadar savunarak soğutulur.çikolata yeterlidir. 4. Soğuyan bu malzemeler bir kabakonup buzdolabında kaymaklıdondurmada tarif edildiği üzeredondurulur.
Recipes Glossary

KEK-FINDIKLI ÇİKOLATALI KEK

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI250 gr. bitter 1. Dikdörtgen fırın tepsisini yağlıçikolata kağıtla kaplayın. Çikolatayı sütle175 ml. (3/4 su birlikte yavaş yavaş eritin.bardağı) süt 2. Ufalanmış bisküvileri ve dövülmüş150 gr. kepekli fındıkları erimiş çikolatayabisküvi kattıktan sonra tepsiye yayın.100 gr. (1 su Üzerini filmle sarın.bardağından fazla) 3. Buzdolabında yaklaşık 12 saatfındık beklettikten sonra küçük karelerekeserek servis yapın.
Turkish - English dictionary

çikolata

(Turkish - English dictionary) :
1.chocolate (which has been sweetened and made ready to eat); chocolate candy. 2. chocolate (as a color). 3. chocolate-colored, chocolate.