çevre


Results for "çevre"

Environmental Glossary

ÇEVRE YOLU

(Environmental Glossary) :
[ Beltway ] Kentsel bir alanı çevreleyen, ana ulaşım arterlerine bağlı yol.
Environmental Glossary

ÇEVRE YÖNETİMİ

(Environmental Glossary) :
[ Environmental management ] Toprak , su ve hava gibi doğal kaynakların çevresel açıdan kabul edilebilir uygulamalar yoluyla kullanılması.
Tourism Glossary

Çevre Yönetimi

(Tourism Glossary) :
Torak, su, ve hava gibi kaynakların çevresel açıdan kabul edilebilir uygulamalar yoluyla kullanılması.Çevre Etki DeğerlendirilmesiYeni gelişme ve projelerin çevreye olabilecek sürekli yada geçici potansiyel etkilerin, sosyal sonuçları ve alternatif çözümleri de içine alacak biçimde analizi ve değerlendirilmesi.
Environmental Glossary

ÇEVRE YÖNÜNDEN DUYARLI ALAN

(Environmental Glossary) :
[ ESA= Environmentally senstive area ] Bir ülkenin doğal yerleşimleri ve süregelmekte olan tarımsal etkinlikleri korumak ya da modern, yoğun tarımdan geleneksel olana geçmek için özel önlemler almak gereğini duyduğu alanlar için kullanılan terim.
Sociological Dictionary

ÇEVRE [İng. Environment]:

(Sociological Dictionary) :
Merkez dışında kalan alanlar anlamına geldiği gibi, insanı saran tabiî şartlar manasını da taşımaktadır. Tabiî çevrenin beşerî çevre haline gelebilmesi, insan emeğinin ve damgasının çeşitli şekillerde tabiata vurulabilmesiyle mümkündür.Sanayileşme ve şehirleşme süreci ile ön plâna çıkan bu kavram, çevre sorunları adı altında yeni bir başlığı sosyal ilimlere kazandırmıştır. Bu süreç, çevredeki dengeleri değiştirmiş, su, hava ve toprak kirliliği konuların tartışmaya açmıştır. Çevre sorunları doğurmadan bir sanayileşme mümkün olmamakla beraber,bu sorunları asgari seviyede tutabilmek esas olmaktadır. (Bkz. Ekoloji, Çevrecilik)