çoban


Results for "çoban"

Turkish - Turkish dictionary

ÇOBAN

(Turkish - Turkish dictionary) :
is Hayvan güden ve otlatan kimse.
Dream Dictionary of Phrase

ÇOBAN

(Dream Dictionary of Phrase) :
Öğretmene, memura, yargıca, halkın büyüğüne; Çoban bazen adaletle hükmeden kimseye, Koyun çobanı olduğunu görmek velayete ve ehil olanlar için yüksek memurluğa, Domuz çobanı olduğunu görmek bid'ate, hıristiyan din ve dünya görüşüyle aile ve toplumu şekilllendirmeye çalışmaya, Çoban olmak sorumluluğa, ev halkının akibetinden dolayı hesap vermeye delalet eder. ( Çoban değneği için Bakınız; Değnek.)
Dream Dictionary of Phrase

ÇOBAN YILDIZI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Güzel, şöhretli ve yabancı bir kadınla, Bu yıldıya uzanmak, onu seyretmek, bu özellikleri bulunan bir kadınla evlenmeye yahut gönül vermeye, Bazen bu yıldız doğru kılavuza, hakka götüren görüş ve kişiye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

SIĞIR ÇOBANI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Sığırtmaç görmek sebze, meyve ve hububattan gelecek rızka, bazen de oyun ve dansa delalet eder.
Plants Glossary

Çobançantası

(Plants Glossary) :
(Çobankesesi / Çobantorbasi / Capsella bursa pastoris) Turpgillerden bir çesit yaban bitkisidir. Meyveleri torbaya benzer. Yapraklari rozet seklinde olup, demet görünümündedir.Çiçekleri beyazdir. Yaz aylarinda toplanip kurutulur. Kullanildigi yerler: Böbrek ve kum taslarinin düsürülmesine yardimci olur. Agrilari giderip, vücuda rahatlik verir. Burun kanamalarini durdurur.Ayryntyly bilgi için TIKLAYINIZ