çorba


Results for "çorba"

Recipes Glossary

ÇORBA-ÇİFTLİK ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 topak kıyma 1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış(portakal bütün sebzeler bir tencereye konup,büyüklüğünde)1 kaşık ateşte beş dakika kadardomates salçası karıştırılarak kavrulur.2 baş soğan 2. Önce un eklenir, sonra salçası2 orta patates konur. Beş dakika kadar daha2 havuç karıştırmaya devam edilir.1 dolmalık sakız 3. Suyu konur, sebzeler iyicekabağı pişinceye kadar ateşte kaynatılır.1 baş kereviz 4. Kıyma, tuz ve karabiber ile2 diş sarmısak yoğrulur. Fındık büyüklüğündeYarım fincan un yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da4 çorba kaşığı yağ çorbanın içerisine katılır. On10 bardak et suyu dakika kadar kaynadıktan sonraveya su ocaktan indirilir, servis yapılırkenKafi miktarda tuz, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.maydanoz.
Recipes Glossary

ÇORBA-DOMATES ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 bardak et suyu 1. Bir tencereye yağ ve ince3 orta domates çentilmiş soğan konur. Soğanlar1 adet büyük soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.3 kaşık yağ 2. Kavrulan bu soğan içerisine1 fincan un kabuğu soyulmuş ve küçük parçalar1 fincan pirinç halinde doğranmış domatesler1 bardak su katılır. Birlikte karıştırılarakKafi miktarda tuz. ateşte iyice eritilir.3. Buna un ilave edilir, ateşte biriki dakika karıştırılır. Tuzukatılır. Altı su bardağı et suyu vebir bardak su konur, aralıksızkarıştırmak suretiyle kaynatılır.(Koyu olursa biraz daha su eklenir.)4. Sonra bu malzemeler süzgeçtengeçirilir. Bunların üzerinehaşlanmış, yumuşak hale getirilmişpirinç dökülür, bir taşım dahakaynatılır.NOT:Domates olmadığı zaman bu çorba,salça ile de yapılabilir. Şöyle ki:Kavrulmuş yağ ve soğan üzerine ikikaşık salça katılır, kavrulur, sonradiğer işlemler yapılır.
Recipes Glossary

ÇORBA-DÜĞÜN ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIYarım koyun boynu 1. Büyükçe bir tencereye on bardak10 bardak su su, koyunun boynu ve tuz konur.Kafi miktarda tuz Kaynarken üzerine gelen köpükleri3 yemek kaşığı yağ alınır. Et iyice yumuşayıncaya kadar2 kahve fincanı un pişirilir. Pişen etler küçük1 çay bardağı süt parçalara doğranır, kemiklerinden2 yumurta sarısı ayrılır.Yarım limon suyu. 2. Haşlanmış boyunun suyu2 orta büyüklükte kullanılmak üzere bir tarafa alınır.domates. 3. Un iki kaşık yağla hafifçekavrulur, üzerine süt dökülür.Karıştırarak hafif ateşte pişirilir.4. Pişen bu karışıma bir tarafaaldığımız boyun suyu karıştırılır.On dakika kadar pişirilir.5. Küçük parçalara ayrılan et debunlara katılır.6. Hepsinin üzerine bir karışıkyağda öldürülmüş domatesler ya dabir kaşık yağda öldürülen salçadökülür, kırmızı biber ekilir.Ocaktan alınır.7. İki yumurtanın sarısı ve limonçırpılır, içerisine çorbanınsuyundan birkaç kaşık alınır,karıştırılır. Bu maddelerkarıştırılarak tencereye dökülür.Tekrar ocağa konur, tam kaynamadanhafif kabarmaya başlayınca ocaktanalınır, servis yapılır.
Recipes Glossary

ÇORBA-ERENLER ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 su bardağı nohut 1. Bir gün evvel ıslatılan nohut,10 bardak et suyu yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir.1 su bardağı un 2. Bir bardak un yeterince tuz ve su2 kaşık yağ ile biraz katıca yoğrulur. Bir topak500 gram kemikli yapılır, ince ev makarnasında açılankoyun eti yufka kalınlığında bir yufka açılır.Yeterince tuz Kesme şeker büyüklüğünde karelereKuru toz nane. bölünür. Yapışmaması için üzerine unserpilip, bir gazete üzerinebırakılır.3. Yarım kilo kemikli et üç parçayabölünür. Bir tencereye on beş bardaksu ilave edilir, tuzu da katılır.Kaynatılır, köpüğü alınır. Kapağıkapatılarak et hamur gibi oluncayakadar pişirilir. Etler çıkarılır.Suyu bir süzgeçte süzülür, sonrakullanılmak üzere bir tarafa alınır.Etler de kemiklerinden ayrılır,kemikleri atılır, sade etlerialınır, elle tiftiklenir, o da birtarafa alınır.4. Süzülen et suyundan on su bardağıalınır, içerisine tiftiklenen etlerkatılır, kaynamakta iken karelerhalindeki hamurların unlarısilkelenerek atılır. Hamurlarpişinceye kadar kaynatılır.5. Kaynayıp, pişen bu çorbaya pişmişnohut, çiğ olarak iki kaşık tereyağıveya margarin katılır, bir ikidakika daha kaynatılır. Ocaktanalınır.Servis kaselerine doldurulur,üzerine kuru toz nane serpilir.
Recipes Glossary

ÇORBA-HAVUÇ ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 bardak et suyu 1. Havuçlar ince doğranıp iki kaşık3 büyük havuç yağda hafifçe öldürüldükten sonra3 kaşık yağ bir bardak suda haşlanır, iyice2 fincan un yumuşak bir hale getirilir.2 yumurta sarısı Süzgeçten geçirilir, püre haline1 bardak süt getirilir.Yeterince tuz. 2. Bir tencereye altı bardak etsuyu, yeterince tuz, püre halinegetirilen havuç katılır.3. Bir kaşık yağla un kavrulur.Karıştırarak iki bardak süt katılır.Yumurta sarıları ile iyice çırparakkarıştırılır.4. Ateşten alınmış havuca azar azardökerek bir taraftan da karıştırarakkaynama derecesine gelince hemen birtaşım kaynatıp, ocaktan alınır.Servis yapılır.