çorba


Results for "çorba"

Recipes Glossary

ÇORBA-PİRİNÇ ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 çay bardağı 1. Bir tencereye 6 su bardağı etayıklanmış, yıkanmış suyu ya da su ile bir çay bardağıpirinç yıkanıp ayıklanmış pirinç katılır,6 su bardağı et suyu pirinçler parçalanıp yumuşayıncayaya da su kadar pişirilir, tuzu katılır.2 orta irilikte 2. Ayrı bir kapta iki yemek kaşığıdomates yağ üzerine kabukları soyulmuş iki2 kaşık tereyağı ya domates ince ince doğranır (domatesda margarin yoksa yarım kaşık salça katılır).Kafi miktarda tuz Ateşte eriyinceye kadar yağdaDomates yoksa yarım domatesler öldürülür.kaşık salça. 3. Pişen pirinçler üzerine yağdapişirilen domatesler öylece dökülür,karıştırılır, ocaktan alınır. Arzuedilirse bu çorbanın üzerinekıyılmış maydanoz ve karabiberekilir.
Recipes Glossary

ÇORBA-SEBZE ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 orta büyüklükte 1. Sebzeler yıkanır, temizlenir vepatates doğranır.2 havuç 2. Sekiz bardak su içerisinde iyice1 orta büyüklükte yumuşayıncaya kadar haşlanır.kabak Elekten geçirilir.1 avuç taze fasulye 3. Yağ ayrı bir tencerede1 fincan iç bezelye kızdırılır, unla karıştırılır. Un2 kaşık yağ pembeleşinceye kadar kavrulur.8 bardak su 4. Kavrulmuş yağla karışık unun1 yumurta üzerine elekten geçen sebze sularıYeteri kadar tuz, karıştırılarak iyice hallolur.maydanoz Ateşte biraz daha kaynatılır.Yarım limon suyu 5. Bir kapta yumurta kırılır, limon2 kaşık un. suyu ile iyice çırpılır, tuzuekilir. Evvelce hazırlananmalzemeler üzerine karıştırarakyavaş yavaş dökülür. Ateştekabarcıklar oluncaya kadar tutulur,hemen indirilir. Servis yapılır.
Recipes Glossary

ÇORBA-SİYAH MERCİMEK ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 bardak su 1. Bir kapta mercimekler haşlanır,1 bardak siyah siyah suyu dökülür, güzelce yıkanır.mercimek 2. Diğer bir kapta yağ üzerine1 çay bardağı erişte çentilmiş soğan dökülür, ateşteYumurta büyüklüğünde soğanlar hafif sararıncaya kadarkıyma kavrulur. Kıyma katılır, buna2 kaşık yağ kabukları soyulup küçük parçalar1 adet soğan halinde doğranmış domatesler, yoksa2 büyük domates veya salça ilave edilir, iyice parlakyarım kaşık salça renkli su elde edinceye kadar birYeterince tuz. iki dakika kavrulur.3. Hepsinin üzerine altı bardak su,tuz, erişte ve haşlanmış mercimekkonur, kaynatılır, pişince ocaktanindirilir. Üzerine kıyılmış maydanozserpilir, limon sıkılır.
Recipes Glossary

ÇORBA-SOĞAN ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI4 büyük soğan 1. Soğanlar rendelenir, yağ ile6 bardak et suyu hafif kavrulur.2 çorba kaşığı yağ 2. Kavrulan soğan üzerine bir fincan1 fincan un un dökülür, tekrar hafifçe kavrulur.Kafi miktarda tuz, 3. Kavrulan soğan ve un üzerine altıbiber bardak et suyu, tuzu, biberi konur,2 kibrit kutusu güzelce karıştırılır, top topbüyüklüğünde peynir. olmamasına dikkat edilir, pişirilir.4. Arzu edilirse dilimler halindekesilmiş ekmek fırında kızartılır.İstenilen parçalara bölünür,çorbanın içerisine katılarak yenir.
Recipes Glossary

ÇORBA-ŞEHRİYE ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 tutam tel şehriye 1. Bir tencereye 6 bardak et suyu,(1/2 kg. paketin yoksa yalnız su konur, tuzu daaltıda biri, 80 gram) içerisine atılıp kaynatılır.2 çorba kaşığı 2. Tel şehriyeler kırılarak kaynayantereyağı veya et suyu üzerine dökülür, kaynatmayamargarin devam edilir.2 orta irilikte 3. Başka bir kapta iki kaşık yağdomates veya yarım üzerine kabukları soyulmuş,kaşık domates salçası rendelenmiş domatesler dökülür veKafi miktarda tuz yağda iyice pişirilir.6 bardak et suyu veya 4. Tel şehriyeler yumuşayıncasu. ateşten alınır, üzerine yağda erimişdomates dökülür, karıştırılır,servis yapılır.Arzuya göre üzerine kıyılmışmaydanoz, karabiber ekilir, limonsıkılır.NOT:Bu çorbanın terbiyelisi yapılmakistendiğinde aynı miktarlar konur,yalnız domates veya salça konmaz.Terbiye şöyle yapılır:Çorba salçasız, domatessiz piştiktensonra; ayrı bir kapta 2 yumurtanınsarısına bir limon suyu katarakiyice çatalla karıştırılır. Bununiçerisine pişen çorbadan birkaçkaşık ilave ederek kaşıkla yinekarıştırılır. Pişmiş çorbaya azarazar karıştırarak katılır, bir taşımkaynatılır, ocaktan indirilir.Üzerine iki kaşık yağ kızartılarakdökülür.