çorba


Results for "çorba"

Recipes Glossary

ÇORBA-TERBİYELİ İRMİK ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 bardak tavuk suyu 1. Evvelce hazırlanan tavuk suyuYarım bardak orta kaynamaya bırakılır.kalınlıkta irmik 2. İrmik soğuk su ile ıslatılır,Yeterince tuz kabarmaya bırakılır.2 adet yumurta sarısı 3. Kaynamakta olan tavuk suyunaYarım limonun suyu irmik ve tuz katılır, karıştırılarakİki kaşık yağ. pişirilir.4. Diğer terbiyeli çorbalardayapıldığı gibi iki yumurta sarısı,limon suyu ile çırpılır. Pişençorbadan üç dört kaşık alarakkarıştırılır. Sonra çorbanıniçerisine azar azar, bir taraftan dakarıştırarak dökülür. Çorba hemenateşten alınır.5. Ayrıca kızartılmış iki kaşık yağpişen çorbanın üzerine gezdirilir.
Recipes Glossary

ÇORBA-UN ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 su bardağı et ya da 1. Bir tencereye üç kaşık yağ iletavuk suyu iki kahve fincanı un konur, hafifçe3 yemek kaşığı yağ sararıncaya kadar kavrulur.2 kahve fincan un 2. Bir numaradaki malzemeler üzerineKafi miktarda tuz tuz, altı bardak et suyu yavaş yavaşÜzerine: dökülür, top top olmadan dikkatlice2 kaşık yağ karıştırılır, pişirilir. KâselereYarım kaşık kırmızı alınır.biber (Arzuya göre 3. Ayrı bir kapta iki kaşık yağlaacı veya tatlı). yarım kaşık kırmızı biber kavrulur,kâselerdeki çorbanın üzerine taksimedilir.
Recipes Glossary

ÇORBA-YAYLA ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 su bardağı et veya 1. Altı su bardağı et veya tavuktavuk suyu suyuna bir fincan pirinç konur,1 fincan un pirinçler yumuşayıncaya kadar1 fincan pirinç kaynatılır.1 su bardağı yoğurt 2. Ayrı bir kapta un ve iki kaşık3 yemek kaşığı yağ yağ hafifçe kavrulur, kaynayan1 yumurta sarısı pirincin üzerine karıştırarak azarKafi miktarda tuz, azar dökülür.kuru nane, kırmızı 3. Ayrıca yumurta sarısı ile yoğurtbiber. iyice karıştırılır.4. Üç numaradaki malzemeler dekarıştırılarak çorbanın üzerinedökülür, kabarma belirtileri olunca,tuzu, nanesi katılır ve ateştenalınır.5. Sonra bir kaşık yağda kırmızıbiber kavrulur, çorbanın üzerinedökülür, karıştırılır, servisyapılır.
Recipes Glossary

ÇORBA-YOĞURTLU BULGUR ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak yoğurt 1. Beş bardak (varsa) et suyu ile2 bardak bulgur (yoksa) su içerisinde yıkanmışYarım paket margarin bulgur pişirilir.(125 gr.) 2. İki bardak yoğurt katılır,1 çorba kaşığı karıştırılır, kaynamaya bırakılır.nişasta 3. Bir çorba kaşığı nişasta su ile5 bardak et suyu ezilir. Karıştırarak çorbayaYeterince tuz ve kuru katılır, tuzu ve nanesi serpilir.nane Karıştırılır, iki dakika kadarkaynatılır, ocaktan alınır.4. Yağ bir tavada kızdırılır,çorbanın üzerine dökülür.Karıştırdıktan sonra servistabaklarına alınır.
Turkish - Turkish dictionary

ÇORBACI

(Turkish - Turkish dictionary) :
is. 1. Çorba satan kimse. 2. h.d. Hıristiyanların ileri geleni.