çorba


Results for "çorba"

Recipes Glossary

ÇORBA-ERENLER ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 su bardağı nohut 1. Bir gün evvel ıslatılan nohut,10 bardak et suyu yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir.1 su bardağı un 2. Bir bardak un yeterince tuz ve su2 kaşık yağ ile biraz katıca yoğrulur. Bir topak500 gram kemikli yapılır, ince ev makarnasında açılankoyun eti yufka kalınlığında bir yufka açılır.Yeterince tuz Kesme şeker büyüklüğünde karelereKuru toz nane. bölünür. Yapışmaması için üzerine unserpilip, bir gazete üzerinebırakılır.3. Yarım kilo kemikli et üç parçayabölünür. Bir tencereye on beş bardaksu ilave edilir, tuzu da katılır.Kaynatılır, köpüğü alınır. Kapağıkapatılarak et hamur gibi oluncayakadar pişirilir. Etler çıkarılır.Suyu bir süzgeçte süzülür, sonrakullanılmak üzere bir tarafa alınır.Etler de kemiklerinden ayrılır,kemikleri atılır, sade etlerialınır, elle tiftiklenir, o da birtarafa alınır.4. Süzülen et suyundan on su bardağıalınır, içerisine tiftiklenen etlerkatılır, kaynamakta iken karelerhalindeki hamurların unlarısilkelenerek atılır. Hamurlarpişinceye kadar kaynatılır.5. Kaynayıp, pişen bu çorbaya pişmişnohut, çiğ olarak iki kaşık tereyağıveya margarin katılır, bir ikidakika daha kaynatılır. Ocaktanalınır.Servis kaselerine doldurulur,üzerine kuru toz nane serpilir.
Recipes Glossary

ÇORBA-HAVUÇ ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 bardak et suyu 1. Havuçlar ince doğranıp iki kaşık3 büyük havuç yağda hafifçe öldürüldükten sonra3 kaşık yağ bir bardak suda haşlanır, iyice2 fincan un yumuşak bir hale getirilir.2 yumurta sarısı Süzgeçten geçirilir, püre haline1 bardak süt getirilir.Yeterince tuz. 2. Bir tencereye altı bardak etsuyu, yeterince tuz, püre halinegetirilen havuç katılır.3. Bir kaşık yağla un kavrulur.Karıştırarak iki bardak süt katılır.Yumurta sarıları ile iyice çırparakkarıştırılır.4. Ateşten alınmış havuca azar azardökerek bir taraftan da karıştırarakkaynama derecesine gelince hemen birtaşım kaynatıp, ocaktan alınır.Servis yapılır.
Recipes Glossary

ÇORBA-İŞKEMBE ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 koyun işkembesi 1. Ayıklanmış mercimek adi suKafi miktarda tuz içerisinde iyice pişinceye kadar2 yumurta sarısı ateşte tutulur, süzgeçten geçirilir.1 limon ya da Et suyu ve tuz katılarak bir ikiyeterince sirke dakika kaynatılır.2 diş sarmısak 2. Tencerede yağ eritilir. Üzerine2 yemek kaşığı yağ un konarak hafifçe kavrulur.1 fincan un Bunların üzerine, süzüp,Kafi gelecek kadar pişirdiğimiz mercimekli et suyuacı veya tatlı yavaş yavaş dökülür. Karıştırılarakkırmızı biber on-onbeş dakika pişirilir.(üzerine).
Recipes Glossary

ÇORBA-PAÇA ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI12 adet paça (koyun 1. Paçalar ütülemek suretiyleveya keçi ayağı) temizlenir. İnce kılları ve tırnak2 bardak su aralarındaki kıllar güzelce2 çorba kaşığı un giderildikten sonra iki uçlarından1 çorba kaşığı yağ kemikler birer parmak kesilir.2 yumurta sarısı Çarşıda hazır temizlenmiş paçalar da2 limon suyu satılır.2 diş sarmısak. 2. Paçalar birkaç defa yıkanır,oniki bardak su içerisindekaynatılır. Üzerine gelen köpükleralınır, atılır. Tencerenin kapağıkapatılarak uzun zaman ocakta hafifateşte kaynatılır, iyice pişirilir.3. Paçalar tencereden alınır,kemiklerinden elle ayrılır. Yalnızetleri tekrar aynı tencereyedökülür, ateş üzerine konur, bir ikitaşım kaynatılır, tuzu konur.4. Un, yağ ile hafifçe kavrulur, ikiyumurtanın sarısı ve limon suyukatılır, ocakta kaynamakta olanpaçanın suyundan birkaç kaşıkalınır, iyice karıştırılır. Bukarışım yine karıştırılarak ocaktakipaçaların üzerine dökülür,kaynatılır, ateşten alınır. Üzerinebir kaşık yağla kızartılmış kırmızıbiber dökülür.5. En son dövülmüş sarımsak konur.NOT:Bu paçanın yoğurtlusu, nohutlusu,sirkelisi de yapılır. Üzerinekırmızı biber ekilir. Servistabaklarına koyarken altına kızarmışekmek dilimleri döşenmek suretiylede servis yapılabilir.
Recipes Glossary

ÇORBA-PATATES ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 tane patates 1. İnce çentilmiş soğan, bir kaşık6 bardak et suyu yağda sararıncaya kadar kavrulur.1 baş soğan Üzerine yarım fincan un katılır,2 kaşık yağ onunla da beş dakika kadar kavrulur.Yarım kahve fincanı Bunların üzerine de altı bardak etun suyu ilave edilir, karıştırılır.2 bardak su Ocağa alınır, kaynatılır.1 çay bardağı süt 2. İki bardak su ile, soyulmuş,2 yumurtanın sarısı küçük parçalara bölünmüş patateslerYeterince tuz, iyice pişirilir.kırmızı biber. 3. Patatesler ocaktan alınır.Üzerlerinden basılarak süzgeçtengeçirilir. İçerisine tuzu katılır. 1numaradaki malzemeler üzerinedökülür, karıştırılır. Ocağa konur,bir iki dakika kaynatılır, ocaktanalınır.4. İki yumurtanın sarısı bir çatallaçırpılır, bir bardak sütle iyicekarıştırılır. Ocaktan alınan et sulupatates çorbasının içine yavaş yavaşbir taraftan da karıştırılarakdökülür.5. Olduğu gibi tencere ocağa konur.Çorbada kabartı belirtileribaşlayınca ocaktan alınır.6. Kalan bir kaşık yağla kırmızıbiber hafifçe kızartılır, çorbanınüzerine dökülür. Bir defakarıştırılır, servis yapılır.