ödeme


Results for "ödeme"

Dictionary of Economics

VESAİK KARŞILIĞI ÖDEME

(Dictionary of Economics) :
Genellikle dış ticaret işlemlerinde kullanılan, ithalatçının yabancı bir ülkeden yollanan bir mal ile ilgili belgeleri alabilmek için ihracatçının talimat verdiği bankaya malın bedelini ödemesi işlemidir. Mal ile ilgili belgeler ancak bu işlemden sonra teslim edilebilir.
Dictionary of Economics

DIŞ ÖDEMELER AÇIĞI / FAZLASI

(Dictionary of Economics) :
Ödemeler bilançosu kalemlerinin borçlar toplamının alacaklar toplamından fazla olması dış ödemeler açığı; alacaklar toplamının borçlar toplamından fazla olması ise dış ödemeler fazlası olarak ifade edilir. Her iki durumda üç yöntem ile ölçülebilir: Temel denge, net likidite dengesi ve resmi rezervler dengesi. Temel denge, cari hesaplar ile uzun süreli sermaye hesabı dengesini; net likidite dengesi, temel denge kalemleriyle kısa süreli özel likit olmayan sermaye dengesini ve resmi rezervler dengesi ise, kısa dönemli özel likit sermaye dengesini içermektedir.
Dictionary of Economics

FAKTÖR ÖDEMELERİ

(Dictionary of Economics) :
Üretim unsuru sahiplerine yapılan ödemelerdir.
Dictionary of Economics

DIŞ TİCARETTE ÖDEME BİÇİMLERİ

(Dictionary of Economics) :
Dış ticaret şirketleri, gerçekleştirdikleri ithalat ve ihracatlarının ödemelerini çeşitli biçimlerde yapmaktadırlar. Akreditif, poliçe karşılığı ödeme, mal karşılığı ödeme, peşin ödeme, konsinye satış şirketlerin dış ticarette kullandıkları ödeme şekillerinden bazılarıdır.
Turkish - English dictionary

ödeme

(Turkish - English dictionary) :
payment. emri law (written) order for a payment to be made. kabiliyeti law solvency. lerin tatili law suspension of payments.