öfke


Results for "öfke"

Dream Dictionary of Phrase

ÖFKE

(Dream Dictionary of Phrase) :
Dünyalık için birine hiddetlendiğini görmek dinde istikrarsızlığa ve dünyalıktan kaybetmeye, Allah için birine öfkelenmek hayra, iyiliğe ve salih kulluğa, Birinin kendisine öfkelendiğini görmek ondan gelecek hayır ve menfaate, Öfkesini yuttuğunu görmek güzel bir şekilde övülmeye, aile bireylerinin dışındaki insanlara da hayır ve iyilikte bulunmaya, Eşinin kendisine öfkelendiğini görmek onun güzel geçimine, iffet ve itaatine delalet eder.
Islamic Glossary

ÖFKE

(Islamic Glossary) :
Kızma, sinirlenme, hiddet. (Bkz. Gadab)... Cennet, Allahü teâlâdan korkanlar için hazırlandı. Bunlar az bulunsa da, mallarınıAllah yolunda verirler. Öfkelerini belli etmezler. Herkesi affederler. Allahü teâlâ ihsânedenleri sever. (Âl-i İmrân sûresi: 133)Kızdığı zaman öfkesini yenerek yumuşak davranan kimseyi Allahü teâlâ sever. (Hadîs-işerîf-İsfehânî)Hiç kızmamak değil, öfkesini yenmek fazîlettir. (Hadîs-i şerîf-Berîka)Öfkesini yenen, kendisine yapılan kötülüğü affeden kimseyi Allah korur ve düşmanınıona boyun eğdirir. (Hadîs-i şerîf-Buhârî)Dostunu günâhlarından dolayı mâzur gör. Kusurlarını ört. Sefîhlerin verdikleri sıkıntıyı,zamânın cefâlı işlerini sabır ve metânetle karşıla. Zâlimlere karşı mukâbelede bulunma. OnlarıAllahü teâlâya havâle et. Bil ki, halîmlik, yâni yumuşaklık öfkel i olmaktan hayırlıdır. (İmâm-ıMâverdî)
Turkish - English dictionary

öfke

(Turkish - English dictionary) :
anger; rage, wrath. yle angrily. baldan tatlıdır. proverb After you´ve blown your stack and gotten rid of your anger, you feel quite good. si burnunda foaming with anger/rage. si kabarmak to become very angry, flare up. yle kalkan ziyanla/zararla oturur. proverb One often repents of that which one does in a fit of anger. den köpürmek to foam with anger/rage. si topuklarına çıkmak /ın/ to become very angry, see red. sini yenmek to control one´s anger, get hold of oneself.
Turkish - English dictionary

öfkeci

(Turkish - English dictionary) :
hot-tempered, choleric.
Turkish - German Dictionary

öfkelendirmek

(Turkish - German Dictionary) :
argern, erzürnen.