öküz


Results for "öküz"

Turkish - English dictionary

öküz

(Turkish - English dictionary) :
1. ox. 2. dim-witted and clumsy person, oaf, dumb ox. 3. gambler´s slang loaded die. ün altında buzağı aramak 1. to try to account for what one is doing with ridiculous excuses. 2. to bark up the wrong tree. arabası ox-cart. arabası gibi very slowly, at a snail´s pace. e boynuzu yük olmaz/ ağır gelmez. proverb You don´t feel the weight of those responsibilities which you are used to bearing. boyunduruğa bakar gibi (looking at someone or something) with hate in one´s eyes, hatefully. damı ox shed, shed where oxen are kept. gibi 1. stupid, dim-witted. 2. stupidly, dim-wittedly. 3. as strong as an ox. gibi bakmak to stare stupidly. kafalı dimwit, dunderhead. öldü, ortaklık ayrıldı/bitti/bozuldu. colloq. Now that the thing that held them together is no more, they have parted company. ün trene baktığı gibi (staring) stupidly, dim-wittedly.
Dream Dictionary of Phrase

ÖKÜZGÖZÜ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Sarı renkli, bir çeşit papatya olan bu çiçek devamlı olmayan şeylere yahut küçük yaşta ölecek çocuğa delalet eder.
Plants Glossary

Öküzgözü

(Plants Glossary) :
(Dagkestanesi / arnica / Arnique) Bilesikgiller familyasindan, çayir ve ormanlarda yetisen, papatyayi andiran çok yillik bir bitkidir. Kömeçleri turuncu ve saridir. Çiçekleri kullanilir.Kullanildigi yerler: Kusturucudur. Sinir sistemini çok siddetli sekilde uyarir. Haricen kullanildigi takdirde romatizma agrilarini dindirir. Yaralari iyilestirir. Fazla kullanilmamalidir.
Plants Glossary

öküzgözü (dağkestanesi)

(Plants Glossary) :
Bileşikgiller familyasından; çayır ve ormanlarda yetişen, papatyayı andıran, çok yıllık bir bitkidir. Kömeçleri turuncu-sarıdır. Çiçekleri kullanılır.Faydası : Kusturucudur. Sinir sistemini çok şiddetli bir şekilde uyarır. Haricen kullanıldığı takdirde romatizma ağrılarını dindirir, yaraları iyileştirir. Fazla miktarda kullanılmamalıdır.
Turkish - English dictionary

öküzlük

(Turkish - English dictionary) :
1. stupidity, dim-wittedness. 2. stupid action.