öküz


Results for "öküz"

Plants Glossary

Öküzgözü

(Plants Glossary) :
(Dagkestanesi / arnica / Arnique) Bilesikgiller familyasindan, çayir ve ormanlarda yetisen, papatyayi andiran çok yillik bir bitkidir. Kömeçleri turuncu ve saridir. Çiçekleri kullanilir.Kullanildigi yerler: Kusturucudur. Sinir sistemini çok siddetli sekilde uyarir. Haricen kullanildigi takdirde romatizma agrilarini dindirir. Yaralari iyilestirir. Fazla kullanilmamalidir.
Plants Glossary

öküzgözü (dağkestanesi)

(Plants Glossary) :
Bileşikgiller familyasından; çayır ve ormanlarda yetişen, papatyayı andıran, çok yıllık bir bitkidir. Kömeçleri turuncu-sarıdır. Çiçekleri kullanılır.Faydası : Kusturucudur. Sinir sistemini çok şiddetli bir şekilde uyarır. Haricen kullanıldığı takdirde romatizma ağrılarını dindirir, yaraları iyileştirir. Fazla miktarda kullanılmamalıdır.
Turkish - English dictionary

dokuz

(Turkish - English dictionary) :
nine. ayın çarşambası bir araya gelmek colloq. (for a lot of pressing business) to come all at once. babalı colloq. (one) whose father is unknown. canlı very hardy, not likely to die. doğurmak to fret and be frantic (while waiting for something). doğurtmak /a/ to rush (someone), bring pressure on (someone). fırın ekmek istemek colloq. to need more time and experience (for competence). körün bir değneği the only support (of a large household). köyden kovulmuş ostracized, expelled. unda ne ise, doksanında da odur. colloq. He will always be the same./He will never improve. yorgan eskitmek/paralamak to have a very long life.
Turkish - English dictionary

dokuzar

(Turkish - English dictionary) :
nine each.
Turkish - English dictionary

dokuzlu

(Turkish - English dictionary) :
1. containing nine. 2. playing cards the nine. 3. made up of nine-line stanzas.