özlem


Results for "özlem"

Names Dictionary

ÖZLEM

(Names Dictionary) :
Kız ismi.Bir daha görmek veya kavuşmak arzusu
Meteorological Glossary

GÖZLEM/RASAT

(Meteorological Glossary) :
(OBSERVATION) [i]Meteorolojide, yeryüzü veya yukarı seviyelerde, atmosferin durumunu tanımlayan rüzgar, basınç ve sıcaklık gibi meteorolojik elemanların bir veya birden çoğuna değer biçilmesidir. Örneğin bir sinoptik rasat, gözlemi yapan kişinin, gözlem saatinde gözlediği gökyüzü kapalılığını, bulut cinsi ve taban yüksekliğini, görüşü, rüzgar yön ve hızını, sıcaklığı, işba sıcaklığını, basıncı, basınçta son üç saat içinde gerçekleşen değişimleri, meteorolojik olayları, en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarını ve eğer gerekirse yer veya denizin halini içerir.
Meteorological Glossary

GÖZLEMCİ/RASATÇI

(Meteorological Glossary) :
(OBSERVER) [i]Havadan ve yerden bilgileri alıp bunları belli bir standart içinde hazırlayıp sunan kişidir. Rasatçılar kendi konusunda belli bir eğitim almak zorundadır. Rasatçılardan bir kısmı sadece istasyonlardan istenilen meteorolojik veya klimatolojik bilgileri almak için, bir kısmı tarımsal alanda gerekli olan sıcaklık rüzgar ve nem gibi değerlerin ölçümlenmesinde, bir kısmı deniz bilgileri üzerine, bir kısmı da sadece klimatolojik verilerin derlenmesi üzerinde uzmanlaşmıştır.
Meteorological Glossary

KASIRGA GÖZLEMİ

(Meteorological Glossary) :
(HURRICANE WATCH) [i]A.B.D.'de kasırga ihbarı hazırlanıp yayınlandıktan sonra hava tahmincileri kıyıları ve takım adaları tehdit eden kasırga hakkında kamuoyunu bilgilendirebilmek için 24 veya 36 saat boyunca kasırganın merkezi, yoğunluğu ile hareket yön ve hızını izleyerek, topladıkları bilgileri 'kasırga gözlemi' adı altında sürekli olarak yayınlarlar.
Meteorological Glossary

RADAR SONDAJ GÖZLEMLERİ

(Meteorological Glossary) :
(RADARSONDE OBSERVATIONS) [i]Radarın yükselmekte olan cihazla yapmış olduğu açı, cihazın yüksekliği ve radarla olan mesafenin izlenmesiyle elde edilen rüzgar ve diğer meteorolojik verilere ilişkin yüksek seviye gözlemlerine verilen isim.