İŞLETME


Results for "İŞLETME"

Turkish - English dictionary

işletme

(Turkish - English dictionary) :
1. business enterprise (often used to refer to public-service enterprises or public utilities). 2. administrating, managing (a business enterprise). 3. operating (a machine). fakültesi school of business administration. gereçleri the operating equipment and materials of a business. vergisi 1. an excise tax. 2. a sales tax.
Dictionary of Economics

İŞLETME SERMAYESİ

(Dictionary of Economics) :
İşletmenin bir yıl ya da işletmenin normal faaliyet dönemi içinde paraya çevrileceği tahmin edilen varlıklardan oluşan dönen varlıkları toplamı ile aynı süre içinde ödenecek borçları içeren kısa vadeli borçları toplamı arasındaki farktan ibarettir. İşletme sermayesi = Dönen varlıklar - Kısa vadeli borçlar.
Dictionary of Economics

İŞLETME VERGİSİ

(Dictionary of Economics) :
1970 yılında 1318 sayılı kanunla kabul edilmiş olan çeşitli mal ve hizmet alımları üzerine % 5 ile % 30 arasında değişen oranlar uygulanan bir vergidir. Bu verginin iki hedefi vardı. Zaruri olamayan mal ve hizmet tüketimini vergilendirmek ve işletmelerin satışlarında fatura kullanımını zorunlu kılmak yoluyla Gelir Vergisi için kontrol mekanizması getirmek. 1972 yılında uygulandıı mal ve hizmetlerin kapsamı genişletilmiş vergi oranı % 5 olarak tek bir hal almıştır. İşletme Vergisinin uygulaması pek başarılı olmamıştır. 1.5.1981 tarih ve 1456 sayılı kanunla yürürlükten kaldırılmıştır.
Turkish - German Dictionary

işletmeci

(Turkish - German Dictionary) :
r Betriebswirtschaftler.
Turkish - Kurdish Dictionary

işletmeci

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
karsaz.