ıtır


Results for "ıtır"

Dream Dictionary of Phrase

VİTİR NAMAZI

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Namaz.
Islamic Glossary

Sadaka-i Fıtır

(Islamic Glossary) :
İhtiyâcı olan eşyâdan ve borçlarından fazla olarak, nisâb yâni dinde zenginlik ölçüsümiktarında malı, parası bulunan her hür müslümanın, Ramazân bayramının birinci günü sabâhı,fakirlere vermekle yükümlü oldukları belli miktarlardaki buğday, arpa, h urma veya kuru üzümyahut kıymetleri kadar altın veya gümüş. Fıtra da denir. (Bkz. Fıtra)Allahü teâlâ, sadaka-i fıtr veren zenginlerinizi günâhlardan temizler (mallarına, işlerinebolluk ve bereket verir) . Sadaka-i fıtr veren fakirlerinize de, daha fazlasını verir. (Hadîs-işerîf-Ebû Dâvûd)Sadaka-i fıtr olarak 1750 gr. buğday veya buğday unu veya 3500 gr. arpa veya bu miktârhurma veya kuru üzüm verilir.Bunların kendisi verilebildiği gibi, kıymeti kadar altın ve gümüşde verilebilir. (Kâşânî, İbn-i Âbidîn)İslâmiyet'in vâcibleri yedidir. Sadaka-i fıtr, yakın akrabânın nafakası, vitr namazı, kurbankesmek, umre yapmak, anaya babaya hizmette bulunmak ve hanımının kocasına hizmeti.(Alâüddîn Haskefî)
Plants Glossary

Itır

(Plants Glossary) :
(Çobanignesi / Turnagagasi / Pelargonium odoratissimum / Geranium) Sardunyagillerden, yapraklari güzel kokulu, çiçekleri türlü renklerde bir süs bitkisidir. Kumlu topraklarda yetisir. Yesil kisimlari tüylü ve oyalidir. Çogunun çiçekleri pembe veya beyaz renktedir. Losyon yapiminda kullanilir. Kullanildigi yerler: Cildi güzellestirir. Ishali keser. Bogaz agrilarini giderir. Mide ve barsak gazlarini söktürür.
Plants Glossary

ıtır (çobaniğnesi)

(Plants Glossary) :
Sardunyagillerden, yaprakları güzel kokulu, çiçekleri türlü renklerde bir süs bitkisidir. Kumlu topraklarda yetişir. Yeşil kısımları tüylü ve oyalıdır. Çoğunun çiçekleri beyaz veya pembedir. Losyon yapımında kullanılır.Faydası : Cildi güzelleştirir. İshali keser. Boğaz ağrılarını giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Nikriste de faydalıdır.
Turkish - English dictionary

bitirilmek

(Turkish - English dictionary) :
to be finished, be completed, be ended, be terminated.