ŞEKER


Results for "ŞEKER"

Dream Dictionary of Phrase

ŞEKER

(Dream Dictionary of Phrase) :
İlme, Kurdan okumaya, güzel sanatlara ve geçerli mesleklere, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya, ferahlık ve sevince ve mala, tatlı söze, Nöbet şekeri ferahlığa, yağmur yağmasına, söz ve davranışta samimiyete ve ıhlasa, Şeker satmak üzüntü ve kedere, almakssa sevince ve hayırlı işlere, Şeker bazen zorluk ve sıkıntı ile elde edilen mala delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Şekerci, Tatlılar.)
Dream Dictionary of Phrase

ŞEKERCİ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Hoş ve güzel insana, söz ve münasebetleri yumuşak ve iyi olan kimseye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

ŞEKERKAMIŞI

(Dream Dictionary of Phrase) :
zahmetle elde edilen rızka, temiz nesle, Salih amele, cimri kimseden elde edilecek dünyalığa, Bu kamışı çiğnemek işi gereği tatlı dilli olmaya delalet eder.
Islamic Glossary

SEKER

(Islamic Glossary) :
Hurmadan elde edilen içki, bir nevi şarap.Hurma su içinde ısıtmadan bırakılınca, köpüklenir ve tadı keskin olursa buna seker denir.Damlası haramdır. Eğer gazlanmaz ve tadı keskin olmazsa, içilmesi sözbirliği ile helâl olur.(İbn-i Âbidîn)
Islamic Glossary

SEKERÂT-ÜL-MEVT

(Islamic Glossary) :
Ölüm sarhoşluğu, can çekişmesi hâli.Allahü teâlâ, âyet-i kerîmede meâlen buyuruyor ki:Bir de (bakarsın ki) sekerât-ül-mevt, hak (gerçek) olarak gelmiştir. (Ey insanoğlu!) İştebu, senin kaçıp durduğun şeydir. (Kâf sûresi: 19)Misvâk kullanmanın on beş kadar faydası vardır. Bunlardan biri de; sekerât-ül-mevtte,şehâdet kelimesini (Eşhedü enlâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh)söylemeye sebeb olur. (Hazret-i Ebû Bekr)İnsan, sekerât-ül-mevt hâlinde iken; cesedi terler, gözleri sür'atle iki tarafa gider, burnununiki tarafı çekilir, göğüs kemikleri kalkar, soluğu kabarır ve benzi sararır. (İmâm-ı Gazâlî)