ŞEREF


Results for "ŞEREF"

Dream Dictionary of Phrase

ŞAN ve ŞEREF

(Dream Dictionary of Phrase) :
Şan ve şerefinin arttığını görmek gurur ve kibire, kıymetten düşmeye, Şan ve şereften uzak durduğunu görmek rütbe ve sevince delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

ŞEREF

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Şan ve Şeref.
Dream Dictionary of Phrase

ŞEREFE

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Minare.
Islamic Glossary

ŞEREF

(Islamic Glossary) :
Yükseklik, büyüklük, yüksek mertebe. İnsanlar arasında geçerli ve makbûl olma. Cenâb-ıHakk'a itâat ve yüksek hizmeti ile çok ihsâna mazhâr olma, iftihâr.İnsanların en akıllısı ölümü çok hatırlayandır. Ölümü çok hatırlayan insana, dünyâdaşeref, âhirette yüksek dereceler nasîb olur. (Hadîs-i şerîf-Berîka)Allahü teâlâ müslüman yapmakla bizleri şereflendirdi. Allahü teâlânın verdiği bu izzetten buşereften başka şeref ararsak, Allahü teâlâ bizi yine zelîl eder, her şeyden aşağı eder. (Hazret-iÖmer)İnsanın şerefi ilim ve edeb iledir, mal ve neseb ile değildir. (Hazret-i Ali)Şerefli bir insan olabilmek için; edeb sâhibi olmak, farzları edâ etmek, sâlihlerle sohbetetmek ve fâsıklardan (açıkça günah işleyenlerden) uzak durmak lâzımdır. (Ebü'l Hayr el-Akta)Kaybetti peygamberin âilesi olma şerefini,Kötülerle arkadaşlık ettiği için hazret-i Lût'un eşi,Eshâb-ı Kehf'in köpeği onlarla olunca berâber,Kavuştu haşr olma şerefine mü'minlerle berâber.(Sa'dî Şîrâzî)
Turkish - English dictionary

şeref

(Turkish - English dictionary) :
honor. Şe!/Şinize! To your health!/Brit. Cheers! (a toast). misafiri guest of honor. salonu reception room for important people; VIP lounge (in an airport, etc.). sözü one´s word of honor. üyesi honorary member. vermek /a/ to honor (someone, a place) with one´s presence. yeri place of honor.