ŞİRKET


Results for "ŞİRKET"

Dictionary of Economics

ADİ ŞİRKET

(Dictionary of Economics) :
İki veya daha fazla kişinin, ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, belirli bir ortaklık sözleşmesiyle kurdukları şirkettir. Adi şirketlerin hükmi kişilikleri, ünvanı ve ikametgahı bulunmamaktadır. Iflasa da tâbi değildirler. Ayrıca, adi şirketlerin ticaret siciline kaydedilmelerine gerek yoktur.
Dictionary of Economics

HALKA AÇIK ŞİRKET

(Dictionary of Economics) :
Halka açık şirketler, hisse senetlerinin bir kısmını veya tamamını halka sunmuş şirketlerdir.
Dream Dictionary of Phrase

ŞİRKET

(Dream Dictionary of Phrase) :
Ortaklık sevince, din" esaslara uyularak yapılan alışverişe yahut dünyalık menfaate, Zengin biriyle ortak olmak zengin olmaya yahut mirasa ermeye, Ortaklık, insaf ve adalete, Ortaklık sevgide ve sözde samimi olmaya delalet eder.
Islamic Glossary

İNÂN ŞİRKETİ

(Islamic Glossary) :
Ortakların birbirine vekil olup, kefil olmadıkları şirket.İnân şirketinde ortakların birbirine kefîl olmaları da ayrıca şart edilebilir. Sermâyehisselerinin eşit olması şart değildir. Kârın nasıl taksim edileceği bildirilmezse, şirket fâsid olur.İnân şirketi bir veya çeşitli ticâret işleri yapabilir. Kâr nisbeti (oranı) hisseye göre değil,şartnâmeye göredir. (İbn-i Âbidîn)
Islamic Glossary

MUDÂREBE ŞİRKETİ

(Islamic Glossary) :
Ortaklardan bir kısmının sermâye vermesi, bir kısmının da iş yapmayı üzerine almasıüzerine anlaşma yapılarak kurulan şirket, ortaklık.Mudârebe şirketinde sermâyenin; altın, gümüş veya başka geçer para olması lâzımdır. Kârönceden sözleşilen oranda paylaşılır. Sermâye, iş yapanlara emânettir.Telef olursa ödemezler.(İbn-i Âbidîn)